Hoge hakken

Behalve een kunstzinnige lamp die het best te omschrijven is als een in de wind ronddraaiend lint dat gestold is in de lucht, hebben wij in onze ontvangstruimte nog meer kunstvoorwerpen. Op de kast staan twee felrode pumps bedekt met glitters. Ze staan op een speciaal hiervoor gebouwd plateautje.

De hakken zijn duizelingwekkend hoog en ijspegeldun. Maatje 40,5. Dus uitsluitend geschikt voor boomlange dames en kleine heren. Niemand van ons heeft ze ooit durven passen, laat staan er een stap mee te lopen. Ze werden vervaardigd door Victor & Rolf voor de fashionshow in Parijs van 2004. Daar hebben ze 4 minuten rondgelopen op de catwalk. Er zijn er maar een paar van op de wereld. Ditmeijers’ heeft de schoenen gekocht op een veiling van Oxfam Novib. En sindsdien gluren al onze relaties als ze langs komen naar die schoenen. Ze kunnen niet helemaal plaatsen waarom ze daar staan. Zijn we fetisjisten? Is er ooit iemand weggerend met achterlating van haar pumps? Niemand durft te vragen: mag ik eens proberen? Tot voor kort. Het was een hele moedige klant. Ze heeft alleen de linker gepast. Het was een magisch moment. Maar we gaan er geen gewoonte van maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*