Opdrachtgever aan het woord

Ditmeijers’ Research² werkt voor vele mooie klanten, maar één van de mooiste vinden wij toch wel KNGF Geleidehonden. Al reeds enkele jaren verzorgen wij diverse marktonderzoeken voor deze belangrijke stichting. Wat wij voor KNGF Geleidehonden doen? Dat vertelt KNGF Geleidehonden graag zelf. 

“KNGF Geleidehonden wil zoveel mogelijk mensen met een beperking een beter leven geven met een speciaal opgeleide hond. Een (geleide)hond vergroot hun bewegingsvrijheid en zelfstandigheid.
Onze honden worden kosteloos ter beschikking gesteld aan een cliënt, inclusief de levenslange nazorg. Voor het opleiden van deze honden is de stichting grotendeels afhankelijk van giften en donaties. Als filantropische organisatie vinden wij het belangrijk om zowel bij onze achterban als in onze samenleving te toetsen hoe men staat ten opzichte van ons werk en de uitbreiding van onze activiteiten. Ditmeijers’ Research² helpt hierbij.

Zo weten wij uit onderzoek dat steeds meer mensen baat hebben bij een speciaal opgeleide hond om hen te helpen bij dagelijkse taken. Hoewel het opleiden van honden voor mensen met een ernstige visuele beperking de hoofdactiviteit is, houdt KNGF Geleidehonden zich daarom niet langer uitsluitend bezig met het opleiden van blindengeleidehonden, maar ook van autismegeleidehonden, assistentiehonden, buddyhonden en medische detectiehonden.

Ook bij het uitvoeren van onderzoek gaan wij zorgvuldig met gemeenschappelijke financiële middelen en belangen om. Dit voelt bij Ditmeijers’ Research² goed aan. Sinds 2008 voeren zij voor ons onder meer doelgroep- en behoefteonderzoek uit. Ook onderzoeken zij de perceptie rondom onze organisatie en de impact van KNGF Geleidehonden, zowel onder onze donateurs als onder de Nederlandse bevolking.

In het proces van kritisch meedenken over de onderzoeksopzet tot de uitgebreide kwalitatieve rapportages ervaren wij Ditmeijers’ Research² als scherpe en analytische sparringpartner. En een beetje als jonge honden. Professionele, jonge honden, bedoelen we dan. Die goed weten wat ze doen. Daar kan KNGF Geleidehonden prima mee samenwerken.

De uitkomsten van onze onderzoeken hebben merkbaar toegevoegde waarde voor de rol van KNGF Geleidehonden in de samenleving.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*